Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Aurora Records presenteert met trots het nieuwste album van asamisimasa met twee stukken van componist Trond Reinholdtsen – Unsichtbare Musik (Onzichtbare Muziek) en SPu00c4STIL (Late Stijl). Na bijna twintig jaar samenwerking is dit hun eerste gezamenlijke release. Reinholdtsen behoort tot de meest prominente Noorse componisten van zijn generatie en heeft een belangrijke internationale positie met een lange lijst van opdrachten op zijn cv. asamisimasa heeft zeven werken van Reinholdtsen in premiu00e8re gebracht op festivals als Donaueschingen, Ultima, Huddersfield en Darmstadt. Reinholdtsen is een productieve stem binnen de experimentele opera- en muziektheaterscene, maar heeft tot nu toe slechts twee werken op cd uitgebracht. Met deze release wil asamisimasa een licht werpen op zijn instrumentale kamermuziek. Dit is het vijfde portretalbum van het ensemble, hun tweede op Aurora Records.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Unsichtbare Musik werd besteld voor een concert in de Berliner Philharmonie in 2009, en onderzoekt de relatie tussen taal en muziek, tussen woorden en sonore weergave. Het stuk daagt zowel de handeling van het luisteren, onze perceptie van muzikale geluiden, als de poging om muzikale indrukken en ervaringen te conceptualiseren uit.

SPu00c4TSTIL is tien jaar later gecomponeerd en is gebaseerd op de semantische analyse van Unsichtbare Musik en de uitvoeringsgeschiedenis van het ensemble met dit werk. SPu00c4TSTIL markeert een duidelijke, maar ironische afstand van het vorige stuk door middel van een dystopische zelfkritiek.

De stukken hebben een unieke sonore verfijning en beogen zowel filosofische reflectie als esthetisch plezier te inspireren. De bedoeling is dat het album kan bijdragen tot een reflectie over de huidige omstandigheden van muziek door zich te richten op het eenzame en afgezonderde luisteren dat men thuis doet.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.