Reich/Richter

Nonesuch Records brengt de eerste opname uit van Steve Reich’s Reich/Richter, uitgevoerd door Ensemble intercontemporain en gedirigeerd door George Jackson. De compositie werd oorspronkelijk geschreven om te worden uitgevoerd met de Duitse beeldend kunstenaar Gerhard Richter en Corinna Belz’s film Moving Picture (946-3). Na meer dan honderd uitvoeringen van Reich/Richter in The Shed in New York in 2019, werd het uitgevoerd in Londen in het Barbican door de Britten Sinfonia onder leiding van Colin Currie en vervolgens in Parijs in de Philharmonie, waar deze opname werd gemaakt.

nonesuch_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: