Rameau chez la Pompadour

De beroemde markiezin van Pompadour, al bijna twintig jaar favoriet van koning Lodewijk XV, regeerde over de kunsten aan het hof. Rameau, die zij bijzonder bewonderde, was alomtegenwoordig. Hij kreeg een specifieke opdracht voor het Théâtre des Petits Appartements, waar de markiezin zelf zong temidden van een gezelschap van amateurs en professionals: het resultaat was Les Surprises de l’Amour, waaraan het ensemble Les Surprises zijn naam ontleent. Onder de deskundige leiding van Louis-Noël Bestion de Camboulas presenteert de groep hier de allereerste opname van dit ballet in de oorspronkelijke versie van 1748, inclusief de proloog Le Retour d’Astrée, en koppelt het aan een andere opdracht voor een van de jaarlijkse residenties van het hof in Fontainebleau: Les Sybarites (1753), een acte de ballet waarvan het hoofdpaar doet denken aan de koning zelf en zijn favoriet. Een eersteklas vocale bezetting brengt deze twee werken weer tot leven: Marie Perbost, Eugénie Lefebvre, Jehanne Amzal, Clément Debieuvre, David Witczak, Philippe Estèphe.

alpha-classics-20211119155650-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: