Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Rachmaninovs tien kamermuziekwerken, waarvan er twee onvoltooid zijn gebleven, dateren allemaal uit zijn late tienerjaren of vroege twintiger jaren. De twee stukken op. 2 – Pru00e9lude en Danse Orientale voor cello en piano – dateren uit 1891-2.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Rachmaninovs meest uitgevoerde kamermuziekcompositie is de Cellosonate. Rachmaninov voltooide deze sonate in november 1901, en de premiu00e8re vond plaats op 2 december in Moskou door de componist en de beroemde cellist Anatoly Brandukov, aan wie het werk is opgedragen. De sonate van Rachmaninov is een juweel van het cellosonaterepertoire. Het eerste van Rachmaninovs twee werken, getiteld Trio u00e9lu00e9giaque, zou dateren uit 1890-1. Op het manuscript staan de data 18-21 januari 1892, maar men denkt dat het een late revisie is die hij maakte vu00f3u00f3r de eerste uitvoering in dezelfde maand.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.