Klassiek Centraal

Rachmaninoff: All-Night Vigil

Het Clarion Koor en zijn Artistiek Directeur Steven Fox maken hun Pentatone debuut met een opname van Sergei Rachmaninoffs meesterwerk, de All-Night Vigil, waarmee ze hun uitzonderlijke vaardigheid in het Russische repertoire demonstreren. De All-Night Vigil is een avonddienst die geleidelijk overgaat in de richting van de dageraad, als symbool voor de opstanding van Christus. Deze boodschap van licht en hoop vanuit de duisternis is zowel universeel als zeer actueel in de onrustige wereld waarin we ons bevinden. Op deze opname worden veel van de delen voorafgegaan door de originele Kievse en Znameny gezangen waarop Rachmaninoff zijn compositie baseerde, wat een extra laag toevoegt aan dit betoverende stuk.

Steven Fox is sinds 2006 artistiek directeur van het in New York gevestigde Clarion Choir. Dit koor wordt algemeen beschouwd als een van de meest uitzonderlijke Amerikaanse koren. Hun opnames van Russisch koorrepertoire zijn meerdere malen genomineerd voor een Grammy.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Gerelateerde Artikelen

Volg ons op social media

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten

Meer lezen ?

Introductiegidsen

Steun Klassiek Centraal via JPC