Quiroga komt uit Spanje

Het Spaanse Cuarteto Quiroga komt voor het eerst naar Leut. Dit wordt een feest voor het oor, want het prijswinnende kwartet wist zich de afgelopen jaren te profileren als één van de meest dynamische en unieke kwartetten van zijn generatie.

Het kwartet heeft internationale erkenning van critici en publiek gewonnen door zijn gedurfde en originele benadering van het strijkkwartetrepertoire.

De geprezen cd’s Statements met werk van Haydn, Webern en Sollima (van een zelden gehoorde schoonheid, aldus het magazine Klassiek Zaken) en (R)evolutions, gewijd aan de Tweede Weense School, werd in oktober 2015 gevolgd door de innovatieve cd Frei aber einsam met de kwartetten Op. 51 van Johannes Brahms.

Ook de Spaanse identiteit wordt niet verloochend, met bijvoorbeeld de opname van pianokwintetten van de Spaanse componisten Turina en Granados, die ze eveneens in 2015 opnamen met pianist Javier Perianes voor Harmonia Mundi International.

Voor meer informatie, klik hier.


  • WIE: Quiroga
  • WAT: De Arriaga, Brahms & Turina
  • WAAR: Maasmechelen, Sint-Pieterskerk – Leut
  • WANNEER: 22 maart 2017, 20.15 uur
  • foto: ©agencia camera

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: