Quantz: Triosonaten

Johann Joachim Quantz schreef meer dan 300 fluitconcerten voor Frederik II, Koning van Pruisen, werken die steeds meer erkend worden om hun inventiviteit. Voor zijn tijd in Berlijn had Quantz echter in Dresden gewerkt, waar hij een reeks triosonates schreef. Dit genre was gecodificeerd door Arcangelo Corelli en was de meest populaire vorm van kamermuziek in die tijd. Quantz schiep elegante dialogen tussen de instrumenten, fugatische passages, en het melodische element van de trio’s stond altijd op de voorgrond, samen met het contrapunt. Deze beknopte, welsprekende werken vermengen stijlen en muzikale talen op een manier die vooruitloopt op zijn grotere concerto’s.

dynamic_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: