Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Johann Joachim Quantz schreef meer dan 300 fluitconcerten voor Frederik II, Koning van Pruisen, werken die steeds meer erkend worden om hun inventiviteit. Voor zijn tijd in Berlijn had Quantz echter in Dresden gewerkt, waar hij een reeks triosonates schreef. Dit genre was gecodificeerd door Arcangelo Corelli en was de meest populaire vorm van kamermuziek in die tijd. Quantz schiep elegante dialogen tussen de instrumenten, fugatische passages, en het melodische element van de trio’s stond altijd op de voorgrond, samen met het contrapunt. Deze beknopte, welsprekende werken vermengen stijlen en muzikale talen op een manier die vooruitloopt op zijn grotere concerto’s.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.