Puccini: Turandot

“Deze Turandot belooft een van de beste opnamen van de afgelopen jaren te worden!” schreef het operatijdschrift OperaWire na de concertuitvoering in Rome begin 2022.

Twee wereldsterren maakten hun roldebuut in Puccini’s dramatische opera onder leiding van Sir Antonio Pappano: Jonas Kaufmann als Calaf en Sondra Radvanovsky in de titelrol van de wrede Chinese prinses Turandot. Het Italiaanse dagblad Avvenire prees de Amerikaanse sopraan als de “ontdekking van de avond”, “haar stem heeft vorst en vuur, uitstraling en granietachtige topnoten”. Nu wordt de productie uitgebracht als een opname.

Het was ook de eerste keer dat Antonio Pappano de opera dirigeerde: “Turandot is doordrongen van een prachtige subtiliteit die naar voren komt in een opera vol bijtende ironie. Puccini beweegt zich tussen tragedie en lichtheid, daar hou ik erg van!”. De dirigent koos voor de zelden uitgevoerde onverkorte finale, geschreven door Franco Alfano op basis van Puccini’s aantekeningen vanwege diens plotselinge overlijden.

Precies op tijd voor de 100e sterfdag van de componist (29 november 1924) wordt Puccini’s laatste grote opera nu uitgebracht met een schitterende cast – tot en met de bijrollen worden alle rollen vertolkt door internationale operasterren: Naast Sondra Radvanovsky en de Duitse tenor Jonas Kaufmann zingen Ermonela Jaho, Michele Pertusi, Mattia Olivieri en Michael Spyres. Sir Antonio Pappano dirigeert het Orchestra e Coro dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: