Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© J. Berger

Puccini, 100 jaar erfgoed

In 2024 vieren we het eeuwfeest van het overlijden van Giacomo Puccini, die op 29 november 1924 in Brussel overleed. Ter gelegenheid hiervan presenteert de Opéra Royal de Wallonie-Liège op zaterdag 3 februari om 20.00 uur in een concert twee vroege werken van de Maestro uit Lucca: Le Villi, zijn eerste opera die nog nooit eerder op het Luikse podium is vertoond, en zijn Messa di Gloria, gecomponeerd aan het einde van zijn studie aan het Conservatorium van Milaan.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Innemend en reeds geïnspireerd dragen deze werken van de jonge componist al de kiemen van zijn wonderbaarlijke melodische talent en gevoel voor theater.

Voor dit uitzonderlijke concert zal onze muzikaal directeur, Giampaolo Bisanti, ons Orkest en Koor leiden, samen met de solisten Maria Teresa Leva (Anna/Le Villi), Matteo Lippi (Roberto/Le Villi en tenor/Messa di Gloria) en Claudio Sgura (Guglielmo/Le Villi en bariton/Messa di Gloria).


Dit concert is ontstaan uit het verlangen om het Puccini-jaar te vieren, dat het eeuwfeest markeert van het overlijden van de Maestro. We zullen in een concertante versie “Le Villi” uitvoeren, zijn eerste opera, gecomponeerd toen Puccini nog heel jong was maar waarin men gemakkelijk alle kenmerken van zijn kunst kan herkennen, met name in de melodieën vol pathos en extreem drama.

De “Messa di Gloria” is daarentegen zijn meesterwerk op het gebied van sacrale muziek: een uniek werk in zijn hele productie, dat ons in staat stelt zijn zeer bijzondere relatie met het geloof en God te overdenken, via buitengewoon geïnspireerde muziek.

Giampaolo Bisanti, muzikale leiding


meer info: www.operaliege.be/evenement/concert-puccini-100-ans-dheritage/

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende