Promoties en nieuwe namen bij Ballet Vlaanderen

Ballet Vlaanderen is blij om de volgende promoties en nieuwe dansers aan te kondigen voor het volgende seizoen. 

Nancy Osbaldeston promoveert volgend seizoen van solist meteen tot principal. Een enorme en verdiende sprong voorwaarts voor de Britse.

‘Nancy heeft zich het voorbije seizoen bewezen als een veelzijdige en complete danseres,’ aldus artistiek directeur Sidi Larbi Cherkaoui. ‘Haar Aegina in Spartacus van Joerie Grigorovitsj werd terecht internationaal geprezen, terwijl ze ook in het werk van Akram Khan of Ohad Naharin een feilloze techniek liet zien. Toch kan ze die huid van zich afschudden om een beklemmende rol te brengen in Café Müller van Pina Bausch. Al die verschillende choreografen waar ze dit seizoen mee heeft samengewerkt zijn unaniem over haar talent, energie en verschijning. Nancy belichaamt de diversiteit waar Ballet Vlaanderen voor staat zonder haar eigenheid te verliezen.

Acacia Schachte en Matt Foley promoveren tot solist. Acacia Schachte werkte de voorbije jaren nauw samen met Sidi Larbi Cherkaoui, onder andere als zijn assistente, maar ook met bijvoorbeeld Crystal Pite, wiens Ten Duets on a theme of Rescue volgend seizoen op de affiche staat. Daarnaast is Acacia ook een bijzondere danseres wat ze dit seizoen heeft getoond in onder andere Chronicle van Martha Graham en in een glansrol in Requiem van Sidi Larbi Cherkaoui.

Daneels als aanstormend talent van corps de ballet naar half solist. Astrid Tinel, Lara Fransen en Enrico Vanroose promoveren van stagiair tot corps de ballet

Bij de nieuwe dansers vervoegt de Amerikaan Morgan Lugo – die van Benjamin Millepieds LA Dance Project komt – het gezelschap als half-solist.

Andere nieuwe dansers die volgend seizoen bij het corps de ballet komen zijn de Thaise Nicha Rodboon (die van het Bayerisches Staatsballett komt), de Frans-Japanse Sarah Hochster (Leipziger Ballett), de Amerikaanse Lateef Williams(Ballet Nacional Chileno), de Frans-Braziliaan. Arthur Louarti (Compagnie Opinion Public, Béjart Ballet Lausanne) en de Japanse Ruka Nakagawa (Koninklijke Balletschool Antwerpen) tot slot zijn geen onbekenden voor het huis en dansten het voorbije seizoen in verschillende producties van Ballet Vlaanderen.

Nieuwe stagiairs zijn Anaïs De Caster en Tiemen Bormans die van de Koninklijke Balletschool Antwerpen komen en al te zien waren in Spartacus.

 Ballet Vlaanderen neemt afscheid van Fiona McGee, die naar het Wiener Staatsballett gaat, Alexander Burton die opnieuw gaat studeren in Canada en Virginia Hendricksen, die met haar danscarrière stopt, maar als assistent-choreograaf verschillende producties zal begeleiden waaronder volgend seizoen de wereldcreatie Orfeo van Edouard Lock. Gabor Kapin tenslotte stopt eveneens als danser en wordt balletmeester bij ons huis.

Sidi Larbi Cherkaoui creëert deze zomer voor Les Ballets de Monte Carlo zijn nieuwste werk Memento Mori dat einde volgend seizoen ook bij ons te zien zal zijn.


  • WIE: Ballet Vlaanderen
  • WAT: Voorstelling nieuwe namen en promoties
  • Foto: ©Ballet Vlaanderen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist