Prokofiev: Violin Concertos

De gevierde Frans-Russische violiste Maria Milstein voert Prokofjevs Vioolconcerten nrs. 1 & 2 uit samen met Otto Tausk en PHION, Orkest van Gelderland & Overijssel.

Maria Milstein: “Prokofjevs muziek bevat een grenzeloze fantasie en rijkdom. De eerste keer dat ik Oistrakhs opname van het Eerste Concerto hoorde, maakte die een onuitwisbare indruk op me. De twee concerten zijn zeer verschillend en vertegenwoordigen verschillende fasen in Prokofjevs leven. De poëtische, hemelse stemming van het Eerste Concerto is een uitnodiging naar een land van dromen. Het tweede concerto zet vanaf de openingsmelodie een ernstige en sombere toon.”

Ze won in 2018 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs en bracht in 2019 het veelgeprezen album ‘Ravel Voyageur’ uit. Ze bespeelt een viool van Michele Angelo Bergonzi en een strijkstok van Nicolas Léonard & François Xavier Tourte, in bruikleen van de Nederlandse Muziekinstrumenten Stichting.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: