Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Bekendmaking programma LUNALIA 2024

Het programma van het voorjaarsfestival van Festival van Vlaanderen Mechelen, is vandaag officieel bekend gemaakt door burgemeester van Mechelen Bart Somers, Ambassadeur van de Republiek Tsjechië in het Koninkrijk België, S. E. Jakub Skalník, Czech Dreams programmator Aleš Březina, projectcoördinator Construct Europe Jana Kerremans en Festival van Vlaanderen Mechelen directeur Jelle Dierickx in het Pilsen House te Brussel.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Burgemeester Bart Somers‘Het doet me enorm plezier dat Lunalia en Czech Dreams onderdeel uitmaken van ons Europees stadsfestival “Construct Europe”. Het zijn namelijk vaak kunstenaars en muzikanten die de avant garde uitmaken van de uitwisseling van invloeden en ideeën over landsgrenzen heen. Verspreid over 28 concerten brengen 150 kunstenaars uit meer dan tien landen van het beste dat in Europa op die manier is gecreëerd. Drie weken lang puur genieten voor iedereen die houdt van klassieke muziek of die er voor het eerst van willen komen proeven. Ik zou zeggen: allemaal welkom in Mechelen.’

Voor zijn zevende editie palmt Lunalia, het voorjaarsfestival van het Festival van Vlaanderen Mechelen, opnieuw de Mechelse binnenstad in van 18 april tot en met 5 mei 2024 en zet er samen met zijn partners, Construct Europe, kunstencentrum nona en het Cultuurcentrum Mechelen, een rijk en avontuurlijk programma neer, onder het motto De harten van Europa.

Europa heeft vele harten. Tijdens Lunalia klinken deze bonkende harten in Mechelen. In het voorjaar van 2024 neemt België het Europees voorzitterschap op zich. Mechelen neemt logischerwijze Europa als uitgangspunt voor het stadsfestival dat voorjaar: Construct Europe. Lunalia speelt hierop in met een motto dat de meerstemmigheid van Europa belicht. Met een focus op Midden-Europa en een boontje voor de muzikale scène van Tsjechië. Eén van de redenen hiervoor is de viering rond 200 jaar Bedrich Smetana. Deze componist werd geboren in 1824. Zijn opera’s en voornamelijk het symfonisch gedicht Má Vlast – Mijn vaderland (met het onderdeel getiteld De Moldau) zijn wereldberoemd, maar zijn kamermuziek, liederen en koormuziek verdienen ook een ruimere bekendheid. Voor dit aspect wordt intensief samengewerkt met Czech Dreams en met het Tsjechische partnerfestival Concentus Moraviae.

De harten worden tot klinken gebracht door onder andere het Pavel Haas Quartet, Simona Saturova, Musica Gloria, Voces8, Catalina Vicens, Zefiro Torna, Tiburtina Ensemble, Kris Defoort, Anima Eterna en vele anderen. Trouw aan zijn DNA, verkent het festival uiteenlopende stijlen, genres, en vormen. Naast concerten, intieme recitals en kindervoorstellingen staan jazzvoorstellingen en een theatrale radioshow op de agenda.

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende