Philippe Boesmans Memorial

Op maandag 11 april overleed de Belgische componist Philippe Boesmans. Met muziek wil de Munt afscheid nemen van hun voormalige huisartiest. Hieronder volgt een overzicht met het programma waarmee de Munt zijn gedachtenis wil blijven eren.

Op dinsdag 19 april nemen we om 15 uur samen afscheid van Philippe Boesmans. We willen de componist die zo veel voor ons huis betekend heeft, eren met een hommage in onze Grote Zaal. Muzikanten uit het Symfonieorkest van de Munt en artiesten waar Philippe doorheen zijn roemrijke carrière nauw mee samenwerkte, brengen een selectie van zijn composities en halen herinneringen op.

Deze herdenking is vrij toegankelijk, reserveren is niet noodzakelijk. Het zou zowel voor de nabestaanden als voor de Munt veel betekenen om u talrijk te mogen verwelkomen.

Programma

Boesmans eren doen we met muziek en getuigenissen, met Patrick Leterme en Sylvia Broeckaert als moderatoren van dienst.

Op het programma staan onder meer Chambres d’à côté, Ornamented Zone, 6 Tunes, fragmenten uit Au Monde, Pinocchio, Yvonne, Reigen en Wintermärchen met musici van de Munt, meerdere pianisten en het Ensemble Musiques Nouvelles.

  • Videast Simon Van Rompay volgde Philippe Boesmans in de aanloop naar Pinocchio en biedt in deze documentaire een blik op Boesmans’ buitengewone carrière, van het prille begin in zijn geboortestad Tongeren tot de repetities voor Pinocchio in Aix-en-Provence.
  • Loop mee in deze virtuele expo door het leven van Philippe Boesmans.
  • We plannen ook de streamings van Boesmans’ opera’s Au Monde en Pinocchio opnieuw beschikbaar te stellen op onze website bij wijze van eerbetoon.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: