Philip Catherine: 75

Philip Catherine is een van die muzikanten die gedurende een vruchtbare carrière een uniek en authentiek geluid heeft ontwikkeld. Hij hoeft maar één noot te spelen om onmiddellijk herkend te worden. Hij is zeker één van de groten van de Belgische en Europese jazz. De relatie tussen Philip en Flagey begon bijna twintig jaar geleden. Het was dan ook niet meer dan normaal dat de instelling een concert organiseerde om zijn vijfenzeventigste verjaardag te vieren. Hij kreeg carte blanche en besloot een verrassende bezetting voor te stellen: twee pianisten, twee drummers, een trompettist en natuurlijk een gitaar, door hemzelf bespeeld. De selectie van stukken is al even origineel: hij herneemt de nummers die op zijn allereerste opname verschenen, maar ook recentere werken en enkele coverversies. Bij het beluisteren van het album wordt men getroffen door de jeugdige geest die onmiddellijk doet vergeten tot welke generatie hij behoort. Hier is Philip Catherine in al zijn authenticiteit, innemend, pretentieloos, genereus, geestig en inspirerend. Een meester in de kunst van de verfijnde emotie.

outnote-records-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: