Per Nørgård: Symphonien Nr.1-8

“Voor mij is elk van mijn symfonieën een heel continent op zich”, zei een van de grootste symfonisten van onze tijd, de Deense componist Per Nørgård (°1932). Zijn muziek komt voort uit een onverzadigbare drang om de verschijnselen van de wereld en de mogelijkheden van de muziek te onderzoeken, en zijn acht symfonieën zijn mijlpalen in de loop van zes decennia. Deze 4-CD-box van de symfonieën bevat boeiende uitvoeringen die bij hun eerste uitgave veel superlatieven van de critici oogstten en een fascinerend inzicht geven in het symfonische denken van de 90-jarige Nørgård, componist van het beroemde “Infinity Principle”.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: