Blue

Washington National Opera presenteert Blue, een hedendaagse opera over raciale onrechtvaardigheid in de VS van vandaag, met een libretto van Tazewell Thompson op muziek van Jeanine Tesori. Blue vertelt het tragische verhaal van een Afro-Amerikaanse politieagent wiens zoon tijdens een protest door een collega wordt gedood. Het stuk heeft een sterke weerklank met de Black Lives Matter-beweging, maar is ook baanbrekend dankzij de intieme en gelaagde weergave van het Afro-Amerikaanse gezinsleven op het operatoneel. Historisch en muzikaal gezien vertelt Blue op meelevende wijze een verhaal dat tegelijkertijd pijnlijk en herkenbaar is voor zo velen van ons. 

De Music Critics Association of America riep Blue uit tot “Best New Opera” van 2020, terwijl de Financial Times het prees als “een uitzonderlijk sterke nieuwe opera over ras in Amerika”, en de muziek van Tesori prees als “eclectisch, maar zeker, vol schoonheid en zeggingskracht.” Het stuk wordt gezongen door een uitstekende cast van vocalisten, waaronder Kenneth Kellogg als The Father, Briana Hunter als The Mother, en Aaron Crouch als The Son, terwijl The Washington National Opera Orchestra wordt geleid door rijzende ster dirigent Roderick Cox.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: