Pedro I of Brazil

Dom Pedro I was de eerste keizer van Brazilië, die in 1822 de onafhankelijkheid van Portugal uitriep. Als begaafd musicus is Pedro I een van de weinige vorsten die als componist bekend zijn geworden. In 1832 werd in Parijs een uitvoering van zijn Ouverture georganiseerd, waarbij sommigen in het publiek ervan overtuigd waren dat het door Rossini was gecomponeerd, terwijl de Hino da Independência do Brasil (‘Hymne aan de Onafhankelijkheid van Brazilië’) nog steeds een van de meest geliefde volksliederen van het land is. Het Te Deum, dat een opera-achtig karakter heeft, vierde de doop van Pedro’s eerste zoon, en het vreugdevolle Credo is een van zijn meest uitgevoerde werken.

Naxos_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: