Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Dom Pedro I was de eerste keizer van Braziliu00eb, die in 1822 de onafhankelijkheid van Portugal uitriep. Als begaafd musicus is Pedro I een van de weinige vorsten die als componist bekend zijn geworden. In 1832 werd in Parijs een uitvoering van zijn Ouverture georganiseerd, waarbij sommigen in het publiek ervan overtuigd waren dat het door Rossini was gecomponeerd, terwijl de Hino da Independu00eancia do Brasil (‘Hymne aan de Onafhankelijkheid van Braziliu00eb’) nog steeds een van de meest geliefde volksliederen van het land is. Het Te Deum, dat een opera-achtig karakter heeft, vierde de doop van Pedro’s eerste zoon, en het vreugdevolle Credo is een van zijn meest uitgevoerde werken.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende