Paul Cools nieuwe voorzitter van het Antwerp Symphony Orchestra

Paul Cools (°1957) startte in 1984 als advocaat aan de Antwerpse Balie. In 1992 richtte hij het succesvolle advocatenkantoor la-on op. Tussen 2008 en 2013 was hij voorzitter van de Vlaamse Opera. Tot 2018 zetelde hij in de raad van bestuur van Opera Ballet Vlaanderen.

Intendant Joost Maegerman: “Paul is een ondernemer met een warm hart voor klassieke muziek en een tomeloze energie die moeiteloos matcht met de toekomstplannen van Antwerp Symphony. Samen met hem zetten we het Antwerp Symphony Orchestra verder internationaal op de kaart.”

Paul Cools: “Als groot liefhebber van muziek en kunst in het algemeen is dit een uitdaging waarvoor ik met veel zin mijn bestuurservaring zal inzetten. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren intensief samen te werken met intendant Joost Maegerman en zijn team.”

Naast de nieuwe voorzitter werden ook Caroline Bastiaens, Lucrèce Callebaut, Hamid Douibi en Yvette Jacobs benoemd als nieuwe leden van de raad van bestuur. Zij voegen zich bij de bestaande bestuurders Nabilla Ait Daoud, Wouter De Geest, Veroniek De Mulder, Luk Lemmens, Griet Nuytinck en Johan Verbist.

Afscheid van voorzitter Hugo Van Geet
Afscheidnemend voorzitter Hugo Van Geet werd in 2012 voorzitter van het Antwerp Symphony Orchestra, toen deFilharmonie. Hij overzag een aantal ingrijpende wijzigingen zoals de ingebruikname van de nieuwe Koningin Elisabethzaal, een klassieke concertzaal van wereldniveau, als vaste residentie van het orkest. Ook de aanstelling van huidig intendant Joost Maegerman is zijn verdienste. Daarnaast was hij de drijvende kracht achter een toenadering tot de bedrijfswereld door de oprichting van een Ondernemerskring en Mecenasgilde.

“Hugo heeft zich tijdens zijn voorzitterschap met succes ingezet om van Antwerp Symphony een orkest te maken dat dé ambassadeur van Antwerpen en Vlaanderen is, in een concertzaal van wereldklasse. Het is onder zijn leiderschap dat we als instelling de voorbije negen jaar enorme sprongen hebben gemaakt. We zijn hem daar bijzonder dankbaar voor.” aldus intendant Joost Maegerman.

“Als groot liefhebber van muziek en kunst in het algemeen is dit een uitdaging waarvoor ik met veel zin mijn bestuurservaring zal inzetten. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren intensief samen te werken met intendant Joost Maegerman en zijn team.”
– Paul Cools, voorzitter Antwerp Symphony Orchestra

“Paul Cools is een ondernemer met een hart voor klassieke muziek. Zijn tomeloze energie straalt moeiteloos over op onze werking. Ik kijk er naar uit om de komende jaren intensief samen te werken, en het Antwerp Symphony Orchestra ook de komende jaren verder internationaal op de kaart te zetten.”
– Joost Maegerman, intendant Antwerp Symphony Orchestra

“Hugo Van Geet heeft zich tijdens zijn voorzitterschap met succes ingezet om van Antwerp Symphony een orkest te maken dat dé ambassadeur van Antwerpen en Vlaanderen is, in een concertzaal van wereldklasse. Het is onder zijn leiderschap dat we als instelling de voorbije negen jaar enorme sprongen hebben gemaakt. We zijn hem daar bijzonder dankbaar voor.”
– Joost Maegerman, intendant Antwerp Symphony Orchestra

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: