Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Mooie muziek en mooie stemmen zijn één ding. Maar zijn ze echt belangrijk in tijden van oorlog? De Oekraïense zangeres Lena Belkina vroeg zich deze vraag ook af. Opnieuw verbonden met haar Oekraïense begrijpt ze muziek als een sprankje hoop die staat tegenover “ondraaglijke pijn en hopeloosheid.” Het is het thema van haar nieuwe album. “De grootschalige Russische invasie van Oekraïne heeft mij veranderd. Ik besefte dat de waarden die mij zo dierbaar zijn – vrijheid, respect voor zowel je eigen als buitenlandse grenzen, menselijk leven – nu bedreigd worden en in koelen bloede vernietigd. Dit bracht het verlangen naar boven in mij om mijn zelfidentificatie te versterken, om… om mezelf beter te leren kennen, om de geschiedenis en het lot… van mijn familie, en terug te keren naar mijn kindertijd en jeugd… in de Krim door middel van gedachten, herinneringen en emoties.”

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Lena Belkina wijdt haar album dus aan Oekraïense volksliederen, een ongetwijfeld uniek fenomeen. Bijna geen enkel volk ter wereld heeft zoveel volksliederen als het Oekraïense volk. UNESCO stelde een indrukwekkende audiobibliotheek samen van volksliederen uit de hele wereld, waarin Oekraïne vertegenwoordigd is met ongeveer 15.500 liederen, verreweg het grootste aantal. De Oekraïense volksmuziek ontstond in de 9e eeuw. Vele componisten hebben deze muziek door de eeuwen heen onderzocht en bewerkt. muziek door de eeuwen heen. Het programma op deze CD, met vijftien liederen, kan slechts een klein deel omvatten. Elk werk heeft Lena Belkina in haar leven op de een of andere manier beïnvloed. Veel stukken op dit album zijn voor het eerst opgenomen – een uitgelezen kans om beter kennis te maken met Oekraïense muziek beter te leren kennen, haar karakter te ontdekken, temperament, melodische taal, en de effecten van tijd.

Het programma is emotioneel en veelzijdig en zou niet zo authentiek geklonken hebben zonder de sympathieke pianiste Violina Petrychenko. Petrychenko heeft naam gemaakt naam gemaakt met het spelen van Oekraïense pianomuziek, en ze neemt componisten op als Kosenko, Revutskyo, Barvinskyi, en andere minder bekende artiesten. Beide muzikanten zijn verbonden door hun gemeenschappelijke doel om, met veel enthousiasme en muzikale liefde, de Oekraïense muziekkunst van hun land dichter bij hun publiek te brengen.


koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.