Passieconcert in Kortrijk

Het vernieuwde Kuijken Strijkkwartet speelt Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze van Joseph Haydn. Sigiswald Kuijken is een fenomeen op vlak van de oude muziek. Hij woont al meerdere jaren samen met zijn echtgenote in het Begijnhof in Kortrijk.

Het vernieuwde Kuijken Strijkkwartet bestaat uit Sigiswald Kuijken, eerste viool, Sara Kuijken, tweede viool, Marleen Thiers, altviool en Michel Boulanger, cello.

In het voorprogramma brengt Ensemble Respiro de Lamentationes voor Paaszaterdag van J.M. Goblet (arr. Francis Michels). Ensemble Respiro is een ensemble voor oude muziek uit Kortrijk waarin zowel professionele als niet-professionele muzikanten spelen.

De familie Kuijken en Ensemble Respiro vonden elkaar in dit passieprogramma. Wat hen verbindt is de passie voor oude muziek.

Tickets: €15 vvk, €18 add, €10 student, gratis -12, drankje na het concert inbegrepen.

Tickets te koop bij de leden van het ensemble of in Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, Kortrijk. Via reservatie op info@ensemblerespiro.be of 0490 422.131.


  • WAT: Passieconcert
  • WIE: Kuijken Strijkkwartet
  • WANNEER: Vrijdag 14 april 2017 om 20u
  • WAAR: Sint-Rochuskerk, Doorniksewijk 85, Kortrijk
  • FOTO: m.t.

 

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: