Paris Memories ⎮ Alain Lefèvre

De Canadese pianist Alain Lefèvre roept zijn tijd als student aan het Parijse Conservatorium opnieuw op met een tweede album met Franse muziek. Paris Memories, dat volgt op My Paris Years, bevat muziek van Franck, Debussy en de man die Alain Lefèvre compositieles gaf: Pierre Max Dubois. Als leerling van de productieve en veelzijdige Darius Milhaud schreef Dubois (1930-1995) muziek vol pit en humor. Paris Memories culmineert in een vierdelige pianosonate van Dubois, gecomponeerd in 1984 en opgedragen aan niemand minder dan Alain Lefèvre. “Als student aan het Parijse Conservatorium had ik gedenkwaardige ontmoetingen met grote figuren uit de muziekwereld”, aldus de pianist. “Van bijzonder belang was de kans om mijn leraar Pierre Max Dubois te leren kennen, en ik ben diep ontroerd dat ik eindelijk zijn pianosonate heb kunnen opnemen.”

Warner_Classics_logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: