Ô-Celli in America

Mei is een feestelijke maand voor de cello! Het Ô-Celli Octet viert zijn 10-jarig bestaan en zet het instrument in de schijnwerpers op zijn nieuwste CD, uitgebracht door Cypres. Het nodigt u uit op een schitterende reis door het Amerika van Gershwin en Bernstein, met composities en arrangementen van Harold Noben en Michel Herr. Stéphanie Huang, de enige Belgische kandidaat voor de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello van 2022, is lid van het ensemble Ô-Celli.

Het ensemble Ô-Celli verenigt acht getalenteerde cellisten, solisten, kamermusici en concertuitvoerders. Voor hun 10e verjaardag bundelen ze hun krachten en delen ze met u hun visie op de Amerikaanse droom. Acht cellisten komen samen in een verbluffend programma, verliefd op vrijheid, zingend
dat alles mogelijk is. Elk arrangement is een uitdaging voor hen. Het weerspiegelt een aangeboren gevoel van plezier in dienst van de muziek, die uitnodigt tot opera, jazz en blues. Componist Harold Noben biedt hen zijn visie op Amerika in het drieluik American wanders, terwijl Michel Herr een verbluffende Duke Ellington-medley componeert.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: