Orgelradio.eu

orgelradio.eu

Op 4 januari jl. werd een orgelradio gelanceerd. Deze radio is enkel te beluisteren via het internet. Je kunt surfen naar www.orgelradio.eu en direct luisteren of aldaar een app downloaden naar smartphone of tablet. Of als je hifi-installatie al beschikt over een internetradio dan vindt je ons bij TuneIn, Radioguide.fm, Radioforest.net, Radiosure.com, Radio.de, enz.

Orgelradio.eu is ontstaan uit een frustratie omdat het concept dat Klara hanteert geen orgelprogramma meer toelaat en omdat het orgelprogramma van onze Noorderburen op Radio 5 eind 2015 ophield te bestaan. Ook de website van NCRV met een groot archief aan orgelconcerten verdween in de diepvries. Moeten de orgelliefhebbers dan genoegen nemen met een sporadisch stukje orgel op Klara of een zoveelste bewerking van een orgelwerk voor piano of saxofoons?

Orgelradio.eu biedt u 24/24 en 7/7 orgelmuziek aan. Elke dag heeft wel zo zijn thema. Op maandag Belgische producties, op dinsdag muziek na 1800, op woensdag Nederlandse producties, op donderdag J.S.Bach, op vrijdag een blik op de wereld en op zondag enkel koraalgebonden werken. Op zaterdag wilt Orgelradio.eu een live programma uitzenden dat om de week uit Vlaanderen en uit Nederland komt. Dit praatprogramma kan dan worden herbeluisterd via Orgelradio.

Op zijn website vind je uiteraard het volledige zendschema terug maar ook de details van de cd’s die centraal stonden. Zo kunnen de liefhebbers de cd’s ook nog bestellen bij de uitvoerder of bij het desbetreffende label.

Orgelradio.eu maakt deel uit van Radionomy.com. In ruil voor twee minuten reclame elk uur betaalt Radionomy de uitzendrechten aan Sabam zolang Orgelradio.eu ten minste 130 luisteruren per dag haalt. Tijdens de eerste week van de lancering haalde Orgelradio.eu gemiddeld 365 luisteruren per dag verdeeld over 6.500 luisteraars. Het voordeel van een internetradio is dat de luisteraars over de gehele wereld verspreid zitten. Kortom, er is nog héél wat groeipotentiëel.

De uitdaging wordt nu om voldoende recente en interessante cd’s te programmeren. Orgelradio.eu werkt al samen met labels als Triton of MDG en verschillende binnen- en buitenlandse organisten sturen hun recent werk al spontaan op.

Kortom, een kindje is geboren en het zou wel eens kunnen uitgroeien tot een uit de kluiten gewassen radiozender. Stay tuned!

Tags

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: