Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

OPERA2DAY gaat internationaal

OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging presenteerden in het voorjaar van 2019 een spiksplinternieuwe barokopera, met muziek van Antonio Vivaldi. De vurige en virtuoze operamuziek van de Venetiaanse componist is bezig aan een ware ‘comeback’. In deze voorstelling komen Vivaldi’s meest opwindende aria’s samen op een nieuw libretto. Er wordt een al even opwindend verhaal mee verteld, gebaseerd op de roemruchte briefroman Les Liaisons Dangereuses. Na talrijke succesvolle opvoeringen in Nederlands krijgt dit verhaal een internationaal staartje. Als eerste internationale coproductie komt Les Liaisons Dangereuses nu ook op de planken in Zwitserland.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Onder de titel Les Liaisons Dangereuses brengt Zwitserse coproducent Theater Orchester Biel Solothurn (TOBS) met eigen orkest en cast achttien uitvoeringen van Vivaldi-Dangerous Liaisons, de succesvoorstelling van OPERA2DAY en de Nederlandse Bachvereniging uit 2019. De Zwitserse première vindt plaats op 31 maart in Solothurn, gevolgd door een tournee van achttien voorstellingen in acht steden.

Oorspronkelijk zou deze opera al in het voorjaar van 2020 te zien zijn geweest in de theaters van de coproducent in Zwitserland. Echter, na een week repeteren in maart 2020 kwam de eerste lockdown. Nu dan, in het voorjaar van 2022, is deze eerste internationale coproductie van OPERA2DAY een feit.

In de opera – naar de brievenroman van Choderlos de Laclos – spelen Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont een gevaarlijk spel met de liefde. De voormalige minnaars troeven elkaar af met sensuele wreedheden. Ze dagen elkaar uit om anderen te verleiden. Hun relatie komt op scherp te staan als Valmont echt lijkt te vallen voor de verleidelijke maar kuise Présidente de Tourvel. In de venijnige strijd die volgt gaan alle betrokkenen uiteindelijk ten onder. Een fatale liefdesgeschiedenis én een portret van een tijdperk, waarin een verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges.

Serge van Veggel, artistiek leider en algemeen directeur van OPERA2DAY, bewerkte de roman en regisseert de opera, waaraan drie zangers uit de oorspronkelijke cast deelnemen: Candida Guida (Merteuil), Maayan Licht (Danceny) en Ingeborg Bröcheler (Tourvel). Naast de zes solisten staan er twaalf acteurs op de planken, die de rol van bedienden op zich nemen. De scenografie is wederom van Herbert Janse en ook de kostuums van Mirjam Pater zijn te zien in deze productie. Vivaldi’s instrumentale vuurwerk wordt uitgevoerd door Theaterorkest Biel Solothurn onder leiding van de Zwitsers-Argentijnse dirigent Facundo Agudin. De voor de oorspronkelijk uitvoering nieuw gecomponeerde recitatieven van de Italiaanse componist Vanni Moretti smeden het werk tot een eenheid.


Meer informatie en speellijst op de site van onze coproducent: Theater Orchester Biel Solothurn
Meer over OPERA2DAY: www.opera2day.nl

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende