Opera Vlaanderen wint International Opera Awards voor solisten

Otello - Opera Vlaanderen

Opera Vlaanderen heeft bijna alle International Opera Awards 2016 gewonnen voor zangprestaties. Asmik Grigorian, Ann Hallenberg en Gregory Kunde mochten ieder met een Award naar huis. Kunde werd uitgeroepen tot Male Singer of the Year.

Opera Vlaanderen heeft bijna alle International Opera Awards 2016 gewonnen voor zangprestaties. Asmik Grigorian, Ann Hallenberg en Gregory Kunde mochten ieder met een Award naar huis. Kunde werd uitgeroepen tot Male Singer of the Year.
 
Het palmares voor Opera Vlaanderen na de International Opera Awards 2016 die gisterenavond werden uitgereikt tijdens een gala in The Savoy Theatre in Londen, is zeer indrukwekkend geworden voor het talent dat Opera Vlaanderen regelmatig presenteert aan zijn publiek.
 
Tijdens de uitreiking waren het de solisten die voor Opera Vlaanderen het mooie weer maakten.
 
De eerste winnares die het podium opmocht om een Award in ontvangst te nemen was Asmik Grigorian. Zij won in de categorie Young Female Singer. Deze Litouwse sopraan maakte haar debuut bij Opera Vlaanderen als Judith/De Burcht van Hertog Blauwbaard (2013/2014) in een spectaculaire regie van Kornel Mundruczo. Haar vertolking viel onmiddellijk in de smaak bij pers en publiek. Vorig seizoen zette ze een aangrijpende vertolking neer als Rachel in La Juive.
 
Ook Ann Hallenberg is geen onbekende voor het publiek van Opera Vlaanderen. Zij ontving gisteren een International Opera Award voor haar recital cd ‘Agrippina’ waarop ze aria’s vertolkt van onder andere Händel, Telemann en Porpora. Ann Hallenberg was bij Opera Vlaanderen te zien als Arsace/Semiramide en maakte een onvergetelijke indruk als de machtsgeile Agrippina in de gelijknamige opera van Händel. Volgend seizoen is ze opnieuw te zien in deze rol in Opera Antwerpen.
 
De grote winnaar van de avond werd echter tenor Gregory Kunde. Hij mag zich Male Singer of the Year noemen. Kunde vertolkte bij Opera Vlaanderen met veel verve de titelrol in Otello van Rossini onder de muzikale leiding van Alberto Zedda. Van deze productie werd een cd-opname gemaakt.
 
Intendant Aviel Cahn is blij met de erkenning voor de solisten: ‘Het is altijd fijn dat de solisten die regelmatig met ons werken een prestigieuze prijs krijgen,' reageert hij. Het toont dat artiesten die nu aan de top staan en die morgen aan de top zullen staan regelmatig aanwezig zijn in ons huis. Deze namen zullen in de toekomst terug op onze affiche staan. Uiteraard is het jammer dat we de prijs voor Best Chorus niet hebben kunnen verzilveren. Het was het tweede jaar op rij dat het Koor van Opera Vlaanderen genomineerd werd. Wat de International Opera Awards duidelijk maken is dat het speelveld in de wereld van opera gaat van New York tot Beijing. Een zilveren medaille is dan zeer mooi. Het toont dat Opera Vlaanderen in de Champions League speelt en dit met onze beperkte middelen.'
 
De Award voor Best Chorus ging naar English National Opera. 
Opera Vlaanderen was ook nog genomineerd in de categorie beste nieuwe productie met La Juive. De Award ging echter naar Theater an der Wien voor hun productie van Peter Grimes. De Award voor Best Design, waarvoor Opera Vlaanderen eveneens genomineerd was, ging niet naar Rebecca Ringst (Tannhäuser) maar naar Vicki Mortimer.
 
De International Opera Awards zijn een initiatief van het Britse magazine Opera.
 

Tags

Gerelateerde Artikelen

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: