Opéra Royal de Wallonie-Liège maatregelen

Met verbazing en ongeloof heeft de Opéra Royal de Wallonie-Liège vanmiddag kennis genomen van de beslissingen van het Overlegcomité betreffende de culturele sector, namelijk de beperking van de meetinstrumenten tot 200 personen die vanaf maandag 6 december gelden.

De a heeft in de opeenvolgende aankondigingen sinds het begin van de pandemie nauwgezet de maatregelen geïmplementeerd en aangepast die nodig zijn om de veiligheid van haar publiek, gastartiesten en personeel te garanderen: ventilatie van de kamer, gebruik van de CST, regelmatige tests van gastartiesten en personeel, algemeen dragen van maskers door personeel inclusief op het podium, strikte interne procedures, sluiting van bars, enz. Dit om ten koste van alles zijn missie van culturele dienstverlening te verzekeren aan alle doelgroepen, wiens naleving van deze soms zijn beperkende maatregelen altijd voorbeeldig geweest.

Daarom zijn de beslissingen van vandaag, die zijn genomen ondanks de talrijke onderzoeken die de afgelopen maanden in Europa zijn uitgevoerd en waaruit blijkt dat theaters geen plaatsen zijn waar het virus wordt overgedragen, voor ons buitengewoon schadelijk voor de uitoefening van culturele beroepen, maar ook voor de educatieve missie van culturele instellingen.

De Opéra Royal de Wallonie-Liège heeft niettemin de volgende beslissingen genomen om haar rol als culturele actor zo goed mogelijk te waarborgen maar ook om de gastartiesten te ondersteunen:

• Het concert van Aleksandra Kurzak en Roberto Alagna dat gepland staat voor zondag 5 december om 15.00 uur gaat door onder de nog geldende voorwaarden.
• Omdat schooluitjes verboden zijn, moeten de 13 schoolsessies in Figaro, le Barbier du Bois-Joli helaas worden geannuleerd. Het aantal voorstellingen voor alle doelgroepen zal worden verhoogd, zodat gezinnen die deze voorstelling willen bijwonen, deze in een zaal met 140 zitplaatsen kunnen bijwonen. De aangepaste planning wordt binnenkort gecommuniceerd.
• De optredens van Otello, Ossia Il Moro di Venezia, door Gioachino Rossini, gaan door op de oorspronkelijk geplande data, met een capaciteit van maximaal 200 zitplaatsen. Voor elke vertoning kunnen de eerste 200 kaarthouders die hun aanwezigheid bevestigen, aanwezig zijn. Andere kaarthouders krijgen hun geld terug. Het loket zal persoonlijk contact opnemen met de betrokken tickethouders om de te volgen procedure te specificeren.

Voor meer informatie:

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: