Opera Ballet Vlaanderen en International Opera Academy verdiepen samenwerking

De samenwerking tussen Opera Ballet Vlaanderen (OBV) en International Opera Academy (IOA) zal de komende jaren intenser worden. Morgenavond kan je kennis maken met de talenten van de International Opera Academy in de kamervoorstelling Doem en Verlossing in Opera Gent.

OBV en IOA werken al twintig jaar nauw samen. Zo kunnen studenten van de internationaal erkende opleiding stage lopen bij OBV en geven medewerkers van OBV er geregeld masterclasses of cursussen. Ook ondersteunde OBV de jaarlijkse toonmomenten van IOA.

Deze samenwerking zal de komende jaren verdiept en intenser worden. OBV zet binnen haar artistiek programma ook in op talentontwikkeling, met trajecten voor jonge makers en een Jong Ensemble. IOA is een natuurlijke partner om deze beleidsvisie mee waar te maken. 

OBV zal vanaf volgend seizoen een kamerconcert brengen met de eerstejaarsstudenten van de IOA en elk tweede seizoen komt er ook een grote productie met alle IOA-studenten die wordt opgenomen in het programma van Opera Ballet Vlaanderen. Volgend seizoen is dat The Rape of Lucretia van Benjamin Britten in een nieuwe regie van Carlos Wagner. 

Een intensieve dialoog met de castingverantwoordelijke van OBV en een jarenlange opvolging zal de doorstroom van IOA alumni naar het Jong Ensemble van OBV verzekeren.

Op deze manier krijgen jonge solisten de kans om zich te presenteren binnen het professionele circuit en krijgen ze al tijdens hun opleiding zicht op een eerste engagement.

Morgenavond kan je al kennis maken met de huidige lichting studenten van de International Opera Academy. 

In de semi-scenische voorstelling Doem en Verlossing, geregisseerd door Fanny Collet, brengen solisten van de IOA duivels mooie romantische liederen en aria’s rond de figuur van Faust van Franz Schubert, Charles Gounod en Robert Schumann. 

De voorstelling gaat door op donderdagavond 30 juni om 20.00 uur in Opera Gent.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: