Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

De term “brunette” verwijst niet alleen naar een jonge vrouw met bruin haar, maar ook naar een muziekvorm die zeer in de mode was van het einde van de zeventiende eeuw tot het begin van de achttiende. Het genre is voortgekomen uit de air de cour, die sinds het begin van de zeventiende eeuw in Frankrijk zeer populair was. Het compositorische proces bleef echter zeer gelijkaardig: het schrijven van een kort, teder lied, over thema’s van liefde of natuur, dat alleen gezongen kon worden of begeleid door een harmonisch instrument. Aan het eind van de zeventiende eeuw deed ook een instrument zijn intrede dat al snel geliefd werd bij componisten en amateurmusici: de Duitse fluit, tegenwoordig traverso of barokfluit genoemd.

In dit nieuwe programma brengen tenor Reinoud van Mechelen, fluitiste Anna Besson en A nocte temporis een bloemlezing van airs en brunettes, variërend van het meest ontroerende lied tot het hartelijkste drinklied (air à boire).


alpha-classics-20211119155650-logo

Preview en koop link*

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende