Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Oekraïens Harp Festival “In Ballingschap”

De Duitse harpiste Florence Sitruk kwam op de idee om getalenteerde Oekraïense harpisten uit te nodigen voor optredens in Europa. Hiervoor nam Sitruk vervolgens contact op met vrienden in verschillende Europese steden en vroeg hen om lokaal iets te organiseren. De concerten zijn bedoeld om de Oekraïense artiesten een kans te geven om op te treden en hun talent als muzikant te onderhouden.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Antwerpen kwam in het vizier dankzij het contact met de Duits/Amerikaanse cellist Christoph Bunzendahl die meteen een concert plande. Drie getalenteerde Oekraïense harpisten en harpiste Florence Sitruk treden op. Lokale bedrijven zoals ProArte, Delen Private Bank en het Crowne Plaza Hotel helpen allemaal om dit concert mogelijk te maken.

Het concert is vrij toegankelijk en het publiek wordt gevraagd een bijdrage naar eigen inzicht en vermogen te geven.

De huidige situatie in Oekraïne brengt naast de oorlogsproblematiek op zich tevens een artistiek drama met zich mee. Tal van geweldige en getalenteerde Oekraïense muzikanten hebben plots geen mogelijkheden meer om op te treden. De Duitse harpiste Florence Sitruk wou daar iets aan doen en overtuigde verschillende instanties in Europa om Oekraïense harpisten uit te nodigen voor een concert. Op 26 augustus komen drie jonge topharpisten – Nataliia Smishchenko, Anna Voronova en Anastasiia Subina – naar de Christus Koningkerk in (Antwerpen) voor het Oekraïense harpfestival “In Ballingschap”. Ze spelen samen met Florence Sitruk en Christoph Bunzendahl. De topmuzikanten presenteren u enkele van de mooiste parels uit de harpliteratuur.

Dankzij uw aanwezigheid kunt u getuige zijn van een geweldig concert, maar helpt u ook om een generatie artiesten te steunen die in eigen land amper aan de bak komen.

  • WAAR & WANNEER: zaterdag 26 augustus om 15 uur, Christus Koningkerk (Expowijk) Louis Straussstraat 1, 2020 Antwerpen-Kiel

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende