O Nata Lux | The Zurich Chamber Singers

Wanneer een koorleider en zijn koor bij elkaar komen om een kerstalbum op te nemen, is het resultaat vaak niet veel meer dan de zoveelste bijdrage aan de oude jams. Anders is het met de Zurich Chamber Singers en hun koorleider Christian Erny, die erin geslaagd zijn een opvallend ander album te maken: De tracklisting maakt niet alleen indruk door zijn intelligente conceptie, maar bevat ook hedendaagse composities naast de hommage aan de traditionele tunes, die boeien door hun heldere en hoorbare klanktaal. “O Nata Lux” is meer dan een liturgisch kerstalbum. Het verlicht Kerstmis voorbij het christelijke perspectief en brengt muzikaal licht in de duisternis.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: