O Jesulein… A German Baroque Christmas Oratorio

Dit vernieuwende programma presenteert een denkbeeldig kerstoratorium bestaande uit werken van Duitse componisten uit de 17e eeuw. Veel van deze werken zijn onuitgegeven en komen uit de prachtige Düben-collectie in de bibliotheek van de Universiteit van Uppsala; ze zijn hier gerangschikt in een volgorde die de scènes en de belangrijkste personages van de Geboorte introduceert: Maria, Jozef, de aartsengel Gabriël, de engelen, de herders, de wijzen en Simeon. Deze werken behoren tot het genre van de historia sacra en verbeelden de dialoog van de Aankondiging tussen de aartsengel Gabriël en Maria, de aankomst van de Wijzen – geleid door engelen – bij de kribbe en de scène waarin Maria en Jozef Jezus zoeken in de Tempel. Deze verhalende scènes staan in contrast met de grote ensembles die de engelen, de herders en de aanbiddende menigte voor de kribbe voorstellen. Ook de instrumenten spelen met hun contrasterende klankkleuren een belangrijke rol in deze viering. Deze opname bevat werken van Andreas Hammerschmidt, Wolfgang Carl Briegel, Christian Flor, Christoph Bernhard, Heinrich Schütz, Franz Tunder, David Pohle en Thomas Selle.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist