Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Dit vernieuwende programma presenteert een denkbeeldig kerstoratorium bestaande uit werken van Duitse componisten uit de 17e eeuw. Veel van deze werken zijn onuitgegeven en komen uit de prachtige Du00fcben-collectie in de bibliotheek van de Universiteit van Uppsala; ze zijn hier gerangschikt in een volgorde die de scu00e8nes en de belangrijkste personages van de Geboorte introduceert: Maria, Jozef, de aartsengel Gabriu00ebl, de engelen, de herders, de wijzen en Simeon. Deze werken behoren tot het genre van de historia sacra en verbeelden de dialoog van de Aankondiging tussen de aartsengel Gabriu00ebl en Maria, de aankomst van de Wijzen – geleid door engelen – bij de kribbe en de scu00e8ne waarin Maria en Jozef Jezus zoeken in de Tempel. Deze verhalende scu00e8nes staan in contrast met de grote ensembles die de engelen, de herders en de aanbiddende menigte voor de kribbe voorstellen. Ook de instrumenten spelen met hun contrasterende klankkleuren een belangrijke rol in deze viering. Deze opname bevat werken van Andreas Hammerschmidt, Wolfgang Carl Briegel, Christian Flor, Christoph Bernhard, Heinrich Schu00fctz, Franz Tunder, David Pohle en Thomas Selle.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende