Nuit à Venise

Venetië was in de zestiende en zeventiende eeuw ongetwijfeld de hoofdstad van de muziek en de kunsten, en een van de meest begeerde posities in de stad was die van maestro di cappella in de San Marco-basiliek.

Een paar gelukkig gekozen kandidaten volgden elkaar op om de muzikale pracht van de basiliek tot leven te brengen, stuk voor stuk fantastische musici en componisten die de nalatenschap van de grote Claudio Monteverdi voortzetten.

Voor zijn derde opname op Alpha heeft het ensemble Les Surprises ervoor gekozen om de Venetiaanse wateren op te gaan en zich te mengen met deze genieën van affect, woordgebruik en theater, en muziek te verkennen die varieert van grandioze dubbelkoren tot intieme duetten of trio’s waarin heilig en profaan worden gecombineerd.

outhere-20211119231631-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist