Nocturne: Rachmaninov Vespers & Byzantine Hymns

Ik ontdekte de ‘Vespers’ van Rachmaninov zingend in een koor, en het werk maakte een echte emotionele impact op mij! Deze muziek maakt een indruk van natuurlijkheid en ‘eenvoud’, maar in feite is de architectuur ervan complex en vernieuwend voor die tijd in de quasi-orchestrale behandeling van de stemmen. Ik wilde het werk in een liturgische context plaatsen die ik bedacht door me te laten inspireren door de orthodoxe ceremonies die ik in Rusland en Roemenië heb mogen bijwonen. Het bijzondere kenmerk en de schoonheid van deze Vigil-dienst (die in de orthodoxe kerken zowel Vespers als Matins omvat) is dat het de gebeden van de gelovigen begeleidt van zonsondergang tot zonsopgang.

— Simon-Pierre Bestion

alpha-classics-20211119155650-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: