Op zeven december opende het pop-up café aan achterzijde van het Antwerpse operagebouw. U kon het bijna niet zien. In een hoekje, tussen alle stellingen die op termijn het Operaplein zullen autovrij maken werd een kleine cultuuroase aangelegd.

Het principe is duidelijk. Er werd ook met stellingen gewerkt, maar dan geen grijze. Al wat ooit gediend heeft als operadecor werd gebruikt om de ruimte aanpalend aan het podium sfeervol in te richten. De engelen uit Tosca aan het plafond, de graalbeker in een vitrinekast. Gastheer was Marcel Vanthilt die voor de gelegenheid zelf in de kostuumkast van Opera Vlaanderen was gedoken.

Een gezellige babbel werd het rond hoe een operaproductie tot stand komt. Erlinde Peeters vertelde over de tweehonderd liter bloed voor de productie van Parzival, over de capaciteiten en werkruimte op het podium – over het grote binnen het kleine en vice versa. Het publiek werd ook getrakteerd op muziek en zang met net dat extraatje aan uitleg over het leven achter de schermen.

U kunt het pop-up café nog bezoeken voor een hapje en een drankje, eventueel vergezeld van een fijne streep muziek of zelfs nog een extra talkshow.

Het volledige programma kunt u hier terugvinden.


  • WAT: Pop-up café Operaplein 1, Antwerpen
  • WAAR: Operaplein Antwerpen
  • Foto’s: ©Chris van Camp