Nieuwe Masters in residentie voor piano en kamermuziek in de Muziekkapel Koningin Elisabeth

De Muziekkapel is vereerd de komst aan te kondigen van Frank Braley en Avedis Kouyoumdjian als nieuwe Masters in Residence. Zij vervangen pianist Louis Lortie, die van 2016 tot 2022 Master in Residence was van de piano afdeling. Zij worden vergezeld door violiste Corina Belcea, eerste viool van het Belcea Quartet, de nieuwe Master in Residence van de kamermuziekafdeling na 17 jaar bij het Artemis Quartet.

Frank Braley, voormalig Eerste Prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd van 1991 en pianist met faam op de Belgische en internationale podiums, was van 2014 tot 2020 muziekdirecteur van het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, werkte mee aan talrijke projecten in de Muziekkapel en gaf tijdens de vorige seizoenen verschillende masterclasses aan jonge artiesten in residentie.

Avedis Kouyoumdjian is een voormalig Eerste Prijs van het 6e Internationale Beethoven Concours in Wenen. Hij trad op in prestigieuze concertzalen over de hele wereld en begon zijn carrière als docent aan de Academie voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Wenen, waar hij directeur was van de kamermuziek afdeling van het Joseph Haydn Instituut. Hij heeft ook lesgegeven aan vele andere instellingen, waaronder de Muziekkapel waar hij sinds 2016 professor is van de pianosectie.

Het Belcea Quartet werd geboren aan het Royal College of Music. Corina is al 23 jaar oprichtend lid en eerste violiste. Zij heeft met het kwartet en als soliste over de hele wereld opgetreden en bekleedt een professoraat voor viool aan de Hochschule der Kunste in Bern.

De Muziekkapel kijkt ernaar uit om deze drie nieuwe Masters in residentie te verwelkomen vanaf het seizoen 2022-2023.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: