Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

© Annelies van der Vegt

Nieuwe directeur Orkest van de Achttiende Eeuw

Kate Rockett wordt de nieuwe algemeen directeur van het Orkest van de Achttiende Eeuw. Afgelopen zaterdag werd zij door de huidige directeur Sieuwert Verster aan het orkest voorgesteld.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Kate Rockett studeerde trombone aan de Royal Academy of Music, Londen, gevolgd door een specialisatie in de historische uitvoeringspraktijk aan de Schola Cantorum Basiliensis, en daarna een research master in muziekwetenschappen aan de Open Universiteit. Ze trad over de hele wereld op met orkesten en ensembles, waaronder Freiburger Barockorchester, The Gabrieli Consort, B’Rock Orchestra, en Concerto Köln. Tien jaar geleden maakte ze de overstap naar cultuurmanagement. De afgelopen zes jaar werkte ze bij het klassieke platenlabel Pentatone als Artist & Repertoire Manager en Executive Producer. Mede vanwege haar freelance- en advieswerkzaamheden voor andere organisaties, waaronder LUDWIG en het Fonds Podiumkunsten, heeft Kate een brede kijk op de culturele sector.

Met ingang van 1 september 2022 zal de huidige directeur Sieuwert Verster na 40 jaar terugtreden en zich wijden aan zijn platenlabel Attacca voor hedendaagse Nederlandse muziek en het maken van documentaires.

Kate Rockett: “Sinds de oprichting meer dan veertig jaar geleden door Frans Brüggen is het Orkest van de Achttiende Eeuw een zeer gerespecteerde pionier in de historische uitvoeringspraktijk en heeft het vele andere ensembles geïnspireerd, zowel in Nederland als daarbuiten. Sieuwert Verster stond al die tijd aan het roer; een uitzonderlijke staat van dienst en voor mij een uitdaging om hem op te volgen. Het orkest is een bijzonder internationaal collectief van gepassioneerde en betrokken musici. Ik ben zeer verheugd dat ik de kans krijg om het volgende hoofdstuk van de geschiedenis van het orkest vorm te geven.”

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.