Klassiek Centraal

Neujahrskonzert 2023 der Wiener Philharmoniker

Het feestelijke Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker is ook in 2023 weer de mooiste start van het nieuwe jaar. In de prachtige Gouden Zaal van de Weense Musikverein, bekend om zijn unieke klank, voert het uitstekende orkest de beroemde, onsterfelijke melodieën van de familie Johann Strauss uit. Het Nieuwjaarsconcert wordt dit jaar geleid door de Weense Franz Welser-Möst, die al lang samenwerkt met de Wiener Philharmoniker – een droomcombinatie voor de beste interpretaties van de Weense klassiekers. Naast hits als de “Radetzky March” en de wals “An der schönen blauen Donau” zal het Nieuwjaarsconcert in 2023 een stortvloed aan interessante repertoire-nieuwigheden kennen: een 14-tal Nieuwjaarsconcert-premières met het Weens Jongenskoor en de Weense Koormeisjes. Daarnaast wordt het Nieuwjaarsconcert, uitbundig gefilmd in de prachtige Gouden Zaal, ook uitgebracht op DVD en Blu-Ray met aanvullend videomateriaal.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Gerelateerde Artikelen

Volg ons op social media

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Laatste berichten

Meer lezen ?

Introductiegidsen

Steun Klassiek Centraal via JPC