Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Het muzikaal en technisch veeleisende programma waarmee Stefan Hempel en Daniel Seroussi hun auditiedebuut maken, biedt een indrukwekkend panorama van de ontwikkeling van de literatuur voor viool begeleid door piano in het eerste derde deel van de 20e eeuw. Terwijl de grote werken van de 19e eeuw, van Beethoven en Mendelssohn Bartholdy tot Brahms en Tsjaikovski, gericht waren op melodische kracht en virtuoze schittering, openen de hier uitgevoerde composities van Korngold, Szymanowski, Prokofieff en Messiaen uit de jaren 1915 tot 1933 nieuwe expressiegebieden voor het instrument. De intensiteit van de interpretaties van Hempel en Seroussi maakt duidelijk dat de viool, net als de piano, een universeel instrument is dat moeiteloos recht doet aan de diversiteit van de talen van het muzikale modernisme. Het programma wordt aangevuld met de transcriptie van Ravels beroemde pianostuk Pavane pour une infante du00e9funte door de Poolse violist Paul Kochanski en – als downloadbare bonustrack – Gabriel Fauru00e9’s melancholische Morceau de concours uit 1903.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.