Myths and Melodies | Hempel & Seroussi

Het muzikaal en technisch veeleisende programma waarmee Stefan Hempel en Daniel Seroussi hun auditiedebuut maken, biedt een indrukwekkend panorama van de ontwikkeling van de literatuur voor viool begeleid door piano in het eerste derde deel van de 20e eeuw. Terwijl de grote werken van de 19e eeuw, van Beethoven en Mendelssohn Bartholdy tot Brahms en Tsjaikovski, gericht waren op melodische kracht en virtuoze schittering, openen de hier uitgevoerde composities van Korngold, Szymanowski, Prokofieff en Messiaen uit de jaren 1915 tot 1933 nieuwe expressiegebieden voor het instrument. De intensiteit van de interpretaties van Hempel en Seroussi maakt duidelijk dat de viool, net als de piano, een universeel instrument is dat moeiteloos recht doet aan de diversiteit van de talen van het muzikale modernisme. Het programma wordt aangevuld met de transcriptie van Ravels beroemde pianostuk Pavane pour une infante défunte door de Poolse violist Paul Kochanski en – als downloadbare bonustrack – Gabriel Fauré’s melancholische Morceau de concours uit 1903.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: