My Paris

Fluitiste Ana de la Vega’s vierde PENTATONE album My Paris is een liefdesverklaring aan de glorieuze Franse hoofdstad en haar rijke fluitgeschiedenis, maar ook een trip down memory lane, met enkele van de grootste juweeltjes uit de Franse muziekgeschiedenis, waaronder werken van Debussy, Ravel, Fauré, Massenet, Saint-Saëns, Satie, Poulenc, Mozart, Chaminade, Lili Boulanger, Von Paradis, en ook Bizet. De la Vega speelt deze stukken met verve en charme, vol eerbied voor de eeuwenoude Franse fluit-onderwijstradities waarmee zij zich nog steeds diep verbonden en geabsorbeerd voelt. Ze voert ze uit samen met de gewaardeerde pianist Paul Rivinius.

Fluitiste Ana de la Vega’s presenteert haar vierde PENTATONE-album, na eerder Bach Unbuttoned (2021), Haydn Stamitz (2020) en Mozart Mysliveček (2018) te hebben uitgebracht. Paul Rivinius maakt zijn PENTATONE-debuut.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: