My Christmas | Diana Damrau

“Kerstmis, het feest van de liefde, betekent voor mij ook: magie, balsem voor de ziel en prachtige herinneringen”, vertelt Diana Damrau. De beroemde sopraan wil deze vroege jeugdindrukken van een festival vol gelukzaligheid en muziek met haar luisteraars delen. Zo ontstond het dubbelalbum My Christmas. De opname omspant het muzikale spectrum van populaire kerstliederen tot feestelijke composities van Händel, Mozart en Johann Sebastian Bach.

Diana Damrau wijdt het eerste deel van het dubbelalbum volledig aan de sfeervolle kerst- en kunstliederen uit haar jeugd. “Voor het eerste deel was het voor mij vooral belangrijk dat het vervuld zou zijn van de geest van Kerstmis en een eenvoud zou behouden,” benadrukt ze. Daarom begeleiden kinderstemmen van het Hanover Boys’ Choir de zanger hier in nieuwe arrangementen.

“Na de festiviteiten thuis, gingen mijn familie en ik naar de kerstmis. – Ik heb altijd van de muziek in de kerk gehouden, deze oneindigheid, om niet te zeggen het hemelse op aarde voelen,” herinnert Diana Damrau zich. En zo neemt ze met het tweede deel de luisteraar mee naar hoge kerkruimtes, gevuld met jubelende feestelijke klanken van bekende barokke en klassieke werken. De sopraan is vooral blij met een “echte zeldzaamheid” van de Tsjechische componist Jan Dismas Zelenka.

Naast solo-instrumenten als trompet, orgel en klavecimbel speelt de NDR Radiophilharmonie onder leiding van Riccardo Minasi en Richard Whilds, en neemt het NDR Vokalensemble de jubelende koren voor zijn rekening.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: