Musikalische Perlen

Artistieke nieuwsgierigheid is de belangrijkste drijfveer van het ensemble “Les Connivences Sonores”. Sinds zeven jaar speuren fluitiste Odile Renault en harpiste Elodie Reibod in het repertoire naar originele composities voor deze bezetting en hebben zij vele ontdekkingen gedaan, vooral in werken uit de eerste helft van de 20e eeuw. Een uitgelezen en representatieve selectie uit deze rijke schat bekroont nu haar debuut CD op het ARS label.

Odile Renault en Elodie Reibaud kwamen in 2014 samen als duo en verkennen sindsdien de mogelijkheden van hun combinatie van instrumenten. Odile Renault en Elodie Reibaud zijn uitdrukkelijk geïnteresseerd in composities die expliciet voor deze instrumenten zijn gecomponeerd en geen nieuwe bewerkingen zijn van werken die oorspronkelijk voor andere instrumenten waren bedoeld.

Gezien de diversiteit van de muzikale invloeden en ontwikkelingen in de 20e eeuw, moet de uiteindelijke selectie voor deze opname geen gemakkelijke onderneming zijn geweest. Het resultaat is een aantrekkelijke selectie die een duidelijke dramaturgie verleent aan het luistergenot van deze opname. Fluit en harp treden uit hun louter plezierige rol wanneer Odile Renault en Elodie Reibaud sensuele en krachtige interacties aangaan op hun instrumenten. Het gezamenlijke avontuur van deze twee Franse musici oogstte overigens al veel bijval voordat het werd gerealiseerd, toen een succesvolle crowdfunding het een goede start gaf. De productie werd ook gesteund door het “Bureau de Classique”.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: