Musiche per Arciliuto, Chitarra e Clavicembalo

Het album bundelt populaire barokcomposities die tegenwoordig maar al te vaak bekend zijn door goedbedoelde cross-over interpretaties. Deze verdoezelen de eigenlijke helderheid en eenvoud van de werken, alsof het echt nodig is de muziek een extra chromatische stuwkracht of ritmisch momentum te geven. Paolo Rignano, archlute en barokgitaar, en Cinzia Guarino, klavecimbel, zien af van modernismen en spelen deze muzikale reis naar Italië en Spanje zonder radicale ingrepen in instrumentatie en dynamiek, in plaats daarvan de mogelijkheden verkennend van de basso continuo praktijk die de gehele muzikale periode van de Renaissance tot de late Barok kenmerkte.

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: