Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Musica Divina 2022

Tussen 14 september en 2 oktober 2022 geniet u van de 10de editie van Musica Divina met hemelse muziek in het hart van de Kempen. Het Festival van Vlaanderen Kempen organiseert concerten in de abdijen, begijnhoven en kerken aan de start van het nieuw cultuurseizoen. Onder het festivalmotto ‘Een blij hart… bevordert de genezing’ brengt Musica Divina dit jaar hemelse en helende muziek naar de Kempen.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

Het motto van Musica Divina is in 2022 ontleend aan Spreuken 17, 22. Een festivalthema dat weerspiegeld wordt via hemelse en helende muziek in het inspirerend religieus erfgoed van de Kempen. Met een programma dat oost, west, noord en zuid met elkaar verbindt. In ware blijdschap zijn er immers geen grenzen. Een blij hart is een gastvrij hart.

Tijdens Musica Divina klinken pelgrimsliederen, lofzangen aan alle moeders, motetten van André Campra en langzame stiltes. Alsook engelenzang, muziek voor theremin, Noord-Indiase dhrupadzang en keelzang uit de steppes van Centraal-Azië. Een bont boeket dat het hart hopelijk nog meer verblijdt.

Directeur Jelle Dierickx: “In 2022 worden ook twee partners in de bloemetjes gezet: Cultuurhuis de Warande in Turnhout mag vijftig kaarsjes uitblazen en het IOK, Intercommunale van de Ontwikkeling van de Kempen en jarenlange structurele partner van Musica Divina, viert het zestigjarig bestaan.

Musica Divina zorgt bij elke editie voor een uniek samenspel tussen erfgoed en muziek. Op het programma staan o.a. Sollazzo Ensmble in de abdij van Averbode, Vlaams Radiokoor in Geel, Carolina Eyck & BRYGGEN in Herentals, Ensemble Polyharmonique in de abdij van Tongerlo, Luise Enzian en Tehila Nini Goldstein in Mol, The King’s Singers en a nocte temporis in Turnhout, Ghalia Benali en Romina Lischka in Heist-op-den-Berg en Huun-Huur-Tu in Hoogstraten.

Musica Divina is een totaalbeleving. Elk concert is inclusief een inleiding door Klara-presentatrice Katelijne Boon. Na elk concert kan de luisteraar genieten van een gratis receptie i.s.m. de lokale besturen en partners. Musica Divina draagt de Kempense gastvrijheid hoog in het vaandel.

Naast topconcerten met hemelse en helende muziek staat een denk- en voelmoment over muziektherapie op het programma, met eregasten psychotherapeute Dr. Binu Singh, componiste Ester Venrooy, stiltespecialiste Virginie Platteau en muzikaal journaliste Andrea Voets.

Het volledige programma vindt u op: www.musica-divina.be

Nieuwsbrief

Meer Lezen

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.