Music on Chairs viert corona-proof lustrum met Salon des Folles

Op zondag 5 juli is het dubbel feest in Amersfoort: er vinden twee lustrumconcerten met de titel “Salon des Folles” plaats én er zal een bijzondere première klinken. De Amersfoortse vocale concertorganisatie Music on Chairs bestaat 5 jaar en brengt een vrolijk en onconventioneel muzikaal programma met oude en hele nieuwe muziek, jazz en tango.

Sopraan Henriette Feith, tevens initiatiefneemster van de serie, brengt samen met drie collega-musici muziek van heel verschillende componisten. Er klinkt oude en nieuwe muziek, jazzy muziek (Gershwin’s Rhapsody in Blue bijvoorbeeld), tango èn een hele nieuwe compositie.
De musici zijn: Henriette Feith (sopraan), Levan Tskhadadze (klarinet), Maurice Lammerts van Bueren (piano) en David van Ooijen (luit en gitaar).

Nieuwe compositie

Music on Chairs heeft speciaal voor dit concert via crowdfunding een compositie-opdracht verleend aan de jonge, eveneens Amersfoortse, componist Anne-Maartje Lemereis. Zij liet zich door muurgedichten uit de Amersfoortse binnenstad inspireren voor een tweeluik met de naam ‘De Muren hebben Woorden’. Deze twee liederen zijn gecomponeerd voor deze bezetting, de teksten zijn van Herman Gorter en Jaap Lemereis.


Dit programma vindt vanwege de coronamaatregelen twee keer plaats, om 11 uur en om 14 uur.

  • WANNEER: zondag 5 juli 2020
  • WAT: Salon des Folles
  • WAAR: St. Aegtenkapel, ’t Zand 37, Amersfoort
  • ALGEMENE INFO: Concerten (een uur zonder pauze) om 11 en 14 uur | Kaarten € 23, inclusief programma | Vooraf reserveren via Staeg

Tags

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: