Music Fund vzw wint Prijs voor Democratie en Mensenrechten van Parlement Federatie Wallonië-Brussel

Woensdag 10 maart werd Music Fund, de organisatie die Lukas Pairon in 2005 in het leven riep, beloond met de Prijs voor Democratie en Rechten van de Mens van het Parlement van de Federatie Wallonië-Brussel. Deze prijs van € 10.000 beloont de vzw Music Fund voor haar steun aan muziekscholen en sociaal-artistieke projecten in conflictgebieden en ontwikkelingslanden, maar ook in België.

Sinds 2005 zamelt Music Fund instrumenten in, controleert, herstelt en biedt ze instrumenten aan aan muziekscholen en sociaal-artistieke projecten die actief zijn op het gebied van muziek. De partnerprojecten van Music Fund zijn voornamelijk te vinden in zuidelijke landen (Palestina, Israël, Marokko, DRC, Mozambique en Haïti), maar de vereniging ondersteunt ook regelmatig sociaal-artistieke projecten in België door middel van schenkingen van instrumenten bijvoorbeeld: muziekprojecten met vluchtelingen en muziek academies die jongeren willen verwelkomen die zich geen instrument kunnen veroorloven.

De ontwikkeling van werkplaatsen voor instrumentherstel in het Zuiden en de opleiding, via regelmatige uitwisselingen met België, van lokale herstellers, vormen de kern van de missie van Music Fund. De vereniging consolideert de blijvende aard van haar optreden door de partners toe te staan ​​zelf het onderhoud van de instrumenten en dus ook hun autonomie te verzekeren.

Sinds 2015 reikt het parlement van de Federatie Wallonië-Brussel elk jaar een prijs uit voor democratie en mensenrechten. Het belangrijkste doel is het promoten van een specifieke prestatie in het kader van de ‘Organisation Mondiale de la Francophonie’ en de waarden die zij verdedigt bij de bevordering van vrede, democratie en mensenrechten.

Voor het Parlement van de Federatie Wallonië-Brussel is het ook een kwestie van verder gaan in zijn openheid naar het maatschappelijk middenveld en de burger.

De prijs werd fysiek uitgereikt in het Parlement van de Federatie Wallonië-Brussel in Brussel en werd in ontvangst genomen door Lukas Pairon.


INFO

Klik op Music Fund voor meer info over de organisatie.

Verneem hier alles over de Prijs voor Democratie en Mensenrechten van het Parlement van de Federatie Wallonië-Brussel.

De prijsuitreiking kan herbekeken worden via Facebook of via het YouTubekanaal van de federatie.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: