Muntopera De Gouden Haan wint prijs van de Franse kritiek

Op 19 juni maakte de ‘Association Professionnelle de la Critique Théâtre, Musique et Danse’ de voorstellingen en vertolkingen bekend, die het voorbije jaar de grootste indruk op haar hebben gemaakt. Na Elektra, Parsifal en vorig jaar Powder Her Face bekroont de spreekbuis van de verzamelde Franse muziekkritiek opnieuw een Muntopera met haar prestigieuze Prix de l’Europe Francophone. 
 
Die eer is weggelegd voor De Gouden Haan, onze eindejaarsproductie van Nikolaj Rimski-Korsakovs laatste opera, gedirigeerd door muziekdirecteur Alain Altinoglu en in een humoristisch-sinistere regie van Laurent Pelly.

De voorbije jaren mocht de Munt verschillende prijzen van de Franse pers in ontvangst nemen, in 2015 bijvoorbeeld nog de prijs voor Beste Wereldcreatie (Penthesilea) en Beste Audiovisuele Realisatie (Lulu). Deze producties ontstonden echter in de optimale context van ons theater. Dat we de kritiek ook konden overtuigen met de artistieke kwaliteit van onze extra-muros-producties doet ons bijzonder plezier. Het is bovenal een compliment voor het uitzonderlijke werk dat onze teams ook in uitdagende omstandigheden steeds zijn blijven leveren.


  • WAT: prijs van de Franse kritiek
  • WIE: Muntopera De Gouden Haan 
  • WANNEER: 19 juni 2017
  • Foto:  ©DeMunt

 

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in:

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist