MuCH: Together on Stage

Na twee seizoenen getekend door de onzekerheden en beperkingen als gevolg van de pandemie, is de Muziekkapel erin geslaagd om enerzijds haar activiteiten voor haar jonge artiesten in residentie voort te zetten en anderzijds de noodzakelijke verbinding met haar publiek te behouden, met name door een verhoogde online aanwezigheid in die periode van afzondering.

De Muziekkapel gaat thans de uitdaging aan om voor dit nieuwe seizoen haar publiek opnieuw ‘live’ te verwelkomen en om nog intenser in te zetten op de artiesten in residentie, hun meesters en hun gasten.

Het MuCH Music Season bevat nagenoeg 90 concerten en masterclasses. Creëren magie op het podium: ruim 20 Prestige-concerten, een twaalftal concerten van Associate Artists, waarvan Jonathan Fournel, Eerste Prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd 2021, een vijftiental masterclasses van onze meesters en gasten zoals Renaud Capuçon (MuCH Ensemble), Stéphane Degout (zang), Tedi Papavrami (viool), Bertrand Chamayou (piano), Quatuor Ebène (kamermuziek) en Hartmut Rohde (altviool), een dertigtal concerten MuCH Surprise op donderdagmiddag, een nieuwigheid en succes tijdens het afgelopen seizoen, en, tot slot, Laboratory- en Discovery-concerten.

Met als nieuwigheid dit seizoen: de Prestige-concerten zijn gewijd aan de compagnonnage, de samenwerking enerzijds tussen een meester of een gastartiest en jongeren, en anderzijds tussen een orkest, dirigent en jongeren.

Daarnaast vinden dit seizoen uiteraard onze twee jaarlijkse festivals plaats: het Music Chapel Festival ‘The Americas’ van 30 november tot 3 december in Flagey, dit jaar gewijd aan Amerikaanse componisten, en als feestelijke seizoensafsluiter het MuCH Waterloo Festival van 7 tot 11 juni 2023. Benadrukken we voorts het Voice Prelude op 2 februari met het Orchestre de l’Opéra Royal de Wallonie-Liège, en we kijken er tot slot ook reeds naar uit u te ontmoeten op het Galaconcert in Bozar op 8 maart 2023, ditmaal met het prestigieuze Wiener KammerOrchester.

Een greep uit de indrukwekkende lijst van artiesten evenals orkesten, in chronologische volgorde: Frank Braley, Stéphanie Huang, Jean-Claude Vanden Eynden, Libertalia Ensemble, Gary Hoffman, Bernard Foccroulle, Miguel da Silva, Bertrand Chamayou, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Renaud Capuçon en het MuCH Ensemble, het Ensemble Appassionato, het ensemble Ars Nova, Brussels Philharmonic, Orchestre Philharmonique Royal de Liège, het Octopus Koor, Le Concert d’Anvers, Bart Van Reyn, Kerson Leong, Augustin Dumay, Pierre Génisson, Sophie Koch, Lucas Vondraçek, Corina Belcea, José van Dam, Stéphane Degout, Simon Lepper, Tedi Papavrami, Avo Kouyoumdjian, Julien Libeer, Orchestre de Chambre de Liège, Casco Phil.

Bij de start van dit nieuwe seizoen met het thema Together on stage wensen we te benadrukken hoezeer muziek en de gezamenlijke beleving ervan deel uitmaken van de missie van de Kapel.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: