Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze website is vernieuwd, geef zelf je evenementen in. Heb je een fout gezien. Mail ons!

Na hun prachtige album Dussek (5 sterren in BBC Music Magazine) onderzoeken Richard Egarr en Alexandra Nepomnyashchaya van het Duo Pleyel de fundamentele rol die een muzikale vaderfiguur kan spelen bij de vorming van een andere componist. Vanaf Mozarts eerste ontmoeting met Johann Christian Bach (de ‘Londense Bach’) als jonge jongen in Engeland in 1764, ontstond er een buitengewone muzikale band en wederzijds respect tussen de twee grote componisten. De levenslange invloed van de oudere musicus op Mozart wordt vaak zwaar onderschat, maar Mozart citeerde gedurende zijn hele leven muzikale fragmenten en thema’s van Christian, niet aangrijpender dan in het langzame deel van zijn A-groot pianoconcert K. 414, dat hij kort na Christians dood schreef. Het programma op deze opname brengt hun vierhandige muziek samen om zowel de invloed als de individualiteit van deze prachtige componisten te tonen.

muziek in de kapel partner van Klassiek Centraal

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

© Klassiek Centraal – build & hosted door Kyzoe.be

Join Us

Subscribe Our Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. ex ullamcorper bibendum. Vestibulum in mattis nisl.

Doe Mee en Win kaarten voor FLOW FEstival in OOstende