Mozart y Mambo 2

Na het fenomenale succes van het eerste Mozart y Mambo album, keert Sarah Willis terug naar Cuba, niet alleen om nog twee Mozart hoornconcerten op te nemen, maar ook om een baanbrekend origineel werk te creëren dat zijn plaats inneemt in de Cubaanse muziekgeschiedenis. In Mozart y Mambo – Cuban Dances geeft Sarah de opdracht voor het allereerste Cubaanse hoornconcert. Ze roept zes jonge getalenteerde Cubaanse componisten op om elk een originele dans te schrijven voor solo hoorn, strijkers en percussie, geïnspireerd op de beroemdste dansritmes uit verschillende regio’s van Cuba.

Samen met haar geliefde Havana Lyceum Orkest onder leiding van José Antonio Méndez Padrón, neemt Sarah ons mee op een muzikale reis door het land in deze spectaculaire showcase van de wortels en tradities van Cuba’s muziek en dans. Cuban Dances is Cubaanse muziek zoals die nog nooit eerder is gehoord en een enorme uitdaging voor de hoornspeelster, niet alleen technisch maar ook fysiek – “als je het niet kunt dansen, kun je het ook niet spelen” werd haar verteld. Dus dansen deed ze! Mozart y Mambo – Cuban Dances zit vol magie, energie en passie, en Sarah’s liefde voor Cubaanse muziek is duidelijk in elk nummer.

alpha-classics-20211119155650-logo

*Als u een aankoop doet via bovenstaande link krijgen wij een kleine vergoeding. Zo kunnen we u blijven voorzien van recensies en artikelen. Door iets via onze link te kopen, steun je ons in het schrijven van nieuwe artikelen. Producten worden voor jou nooit duurder als je gebruikmaakt van onze links.

Krijg elke donderdag een overzicht in je mailbox van alle artikelen die geplaatst zijn op Klassiek Centraal. Schrijf je snel in: